Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Müzik eğitim için İstanbul'da yaşamak...

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Müzik eğitim için İstanbul'da yaşamak...

Merhaba arkadaşlar;

MMA'da eğitim almak istiyorum, ama önümdeki tek engel eğitim sürecinde İstanbul'da yaşamak... Sizce bana çok mu pahalıya patlar? Bildiğim kadarıyla İstanbul'da kira ve s. çok pahalı...
    Son güncelleyen CriMMinS; 18-12-2011, 02:12.

Apartlarda kalabilirsin. kadıköy'de bildiğim kadarıyla var. öğrenciler için apartlar mevcut. ev kiralamaya kalkarsan 800TL'den aşağıya ev bulamazsın. Elektrik ısınma falan derken çok pahalıya patlar. bir de yeme-içme eklersen daha da pahalı olacak.

Yorum

ben geçen yazın MMA da ders aldım, benimle birlikte kursa gelenlerin içinde şehir dışından gelenler vardı.. 2 arkadaş gelip ders alıp geri döndüler. hani yapılabilecek bir şey.. ama tabi nasıl bir bütçen var, nerede kalacaksın onu bilemem

Yorum

İstanbulda vasıta kullanman lazım bir yerlere ulaşabilmek için. Gidiş geliş en az 4 lira tutar günde. Kira artık ortalama 800-900 liradan başlar ki istanbulun en dışında (eskiden şehirlerarası otobüslerle gidilen avcılar beylikdüzü gibi yerlerde) evler de 500-600 arası. Dediğim gibi bu sefer vesait sayın artar, ikiye üçe çıkar. Bu da günde en az 10 lira, yeme içmesiyle 20-30 lira harcaman, en iyimser senaryoyla faturaları da eklersek en ucuz kira ile beraber sana ayda 1700 liraya patlar. Sen sigara içki içen asi bir bireysindir. De 2000 lira gider lüks harcamalarla. Tabii kurs da belediye kursu olmadığından beleş değildir.

Paran varsa sana komik bir rakam gibi gelebilir bu. İstanbul da yaşanmaz diyoruz da, istanbullu olanlar için mecburiyettir. Başka bir şehrin delikanlısı kaçabilecek yer olarak görür istanbulu. İstanbulluların kaçacak daha iyi bir yeri yoktur. Dayarlar otobüs parasını 5 liraya, kimsenin sesi çıkmaz, dayarlar elektrik faturasını, telefonu, kiraya yılda yüzde elli zam yaparlar, sesin çıkmaz. Çünkü bilirler gidecek başka yerin olmadığını. Böylece benim gibi her ay elinde 100 liradan fazla kalmaz. Sıkıntıdan gelir bir forumda "ayda 400 lira harçlık alıyorum, gitar mı alayım napim?" diyen insanlara laf yetiştirirsin.

Yorum

Yorumlarınız için teşekkür ederim, arkadaşlar.

grafiksor isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Apartlarda kalabilirsin. kadıköy'de bildiğim kadarıyla var. öğrenciler için apartlar mevcut.
          İnternette biraz araştırdım, ama bu apartların çoğu üniversitelerde eğitim alanlar, yüksek lisans yapanlar ve s. için. Özel olanları da var galiba, ama aylık 3000-4000 TL gibi uçuk fiyatları var...

thebadseeds isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Sen sigara içki içen asi bir bireysindir.
          Hayır; Ne sigara, ne de içki içmem, aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Ayrıca sigaradan ve içkiden nefret ediyorum, ama kullananlara da karışmam. Hayatını İslam dini üzerinde kurmuş biriyim, ama müziğe "haram" diyenlerden de değilim; rock dinlerim, gitar çalarım, saçlarım uzun mesela...

Ben MMA'da "Ses Teknolojileri ve Müzik Prodüksiyonu" sertifika programına katılmak istiyorum. Azeriyim, Azerbaycan'da yaşıyorum. Ama Türkçem iyidir, dil sorunum yok. Sizce yabancı olmamın da bir dezavantajı olur mu İstanbul'da yalnız yaşamam için? MMA'da eğitim almak hayatımı çok değiştirebilir. Tek engel İstanbul'da yaşamak ya...
          Son güncelleyen CriMMinS; 18-12-2011, 20:51.

Yorum

MMA Dolapdere ile Taksim arasinda bir yerde. Kurtulus Caddesi Ferikoy civari tutarsan daha ucuza gelecektir. 2 yil Kurtulus Caddesinde oturdum, fena degil yani. Hem "yuruyerek" gidersin MMA'ya hem de Taksim gibi bir yere yakin olursun (yuruyerek 20-40 dk arasi)

Yorum

evet ben feriköyde oturuyorum geç kalınca bir otobüs 10dk bile sürmüyor MMA ya.. yürüyerek 20 dakika gibi bir süre alır metroya yakın olması da büyük avantaj..

Yorum

Arkadaşlar bütçeyi gayet nokta atışıyla belirlemişler. 2000 TL ye yakın olur aylık yaşama bedelin. Ev kirası- mutfak, faturalar, ulaşım, sosyal hayat giderleri vs. Bu kursa da en son hatırladığım kadarıyla bahsettikleri dönem için 4000 TL ye yakın birşeylerle fiyat çekiyorlardı. Biraz gezindim senin için (yoksa 4 yıldır google a mma yazmıyordum bile) 28 hafta gibi birşey diyorlar. Bu da 4 haftadan 7 ay yapıyor. 4000 / 7= 571 TL yapar ay başına. Toplama gelirsek sana ayda 2600 TL ye yakın bir bütçe gerekir. 7 * 2600 = 18,200 TL yapar ki bu bütçe 7 ay için.

Şuradan okunabilir. Biraz dolandım. Sanki bir Avrupa Yakası ya da Geniş Aile veya Leyla İle Mecnun'u izler gibi bir kafayı yaşadım bu linktekileri okurken. Ülkedeki gençliğin aile yapısı bellidir. Hele ki müziği yaşamak isteyen gençlerin aile yapıları daha da karakteristiktir. İşte o yüzden ''burs'' imkanı %100 olmalı iken vere vere %50 burs veriyorlarmış kediye kuru mama verir gibi. Bir de ''Sınavla girilen sertifika programlarında %50’ye kadar burs imkanı mevcuttur. Yarı zamanlı kurslar, atölyeler ve özel dersler için burs verilmemektedir.'' demişler okuma da al yanında yat. Bilemiyorum ben mi yanlış anladım olayı ama özel ders, atolyeler ve yarı zamanlı kurslara %1 bile burs vermiyorlar ki zaten asıl mevzu bu üç eğitim süreci değil midir ? Bir ikinci şaka o %50 lik burscuku elde etmek için bile 50 TL sınav ücreti vermek gerekiyormuş. Şu an Nasrettin Hoca fıkraları twine geçmiş durumda... Fazla söze gerek yok tablo belli. Zaten bunlara attığım mail ile bana verdikleri cevap 4 yıl geçti hala arşivimdedir, yıllar sonra şakkadanak çakacam suratlarına. Bu bir kuyruk acısı değil rock müzik gibi birşeylere karşı olan kafayı yaşayan adamların yine anormal olana karşı kafa yaşamaları örneğidir.

Yakındır kapağım sağlam olacak !

Bu kurs sonunda neler kazanır kişi pek birşey diyemiyorum. Hani Berklee'yi birincilikle bitirenlerin de neler yaptığını gördükten sonra birşeyler demem karıncanın ayak tırnakları kadar olabilir.

Şahsi fikrim 7 ayda 18,200 TL harcayıp vatanımdan ailemden ayrı kalacağıma bu paranın belki de onda birini harcarım birebir ders alırım bir konservatuvar hocasından ve konservatuvara kasardım. Türkiye'deki vakıf temelli konservatuvarların sınavlarına girerdim, %50 cik olmayan %100 bursu zangırdanak kapardım ve çatır çatır yardırırdım. Ha bir de bahsi geçen uğruna yardırılan konservatuvara derece ile girerseniz de devletten burs kazanıp ayda 600-700 TL gibi karşılıksız burs alabilip ev kirası olayını oradan hallederdim.

Yorum

Ah be Abi, keşke 4000TL olsaydı eğitim ücreti... Ben sertifika programına katılmak istiyorum ve 2010-2011 sezonu için 10.746 TL olmuş. İşte resmi .pdf'si:

canKUTTT isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  ''burs'' imkanı %100 olmalı iken vere vere %50 burs veriyorlarmış kediye kuru mama verir gibi. Bir de ''Sınavla girilen sertifika programlarında %50’ye kadar burs imkanı mevcuttur. Yarı zamanlı kurslar, atölyeler ve özel dersler için burs verilmemektedir.'' demişler okuma da al yanında yat. Bilemiyorum ben mi yanlış anladım olayı ama özel ders, atolyeler ve yarı zamanlı kurslara %1 bile burs vermiyorlar ki zaten asıl mevzu bu üç eğitim süreci değil midir ? Bir ikinci şaka o %50 lik burscuku elde etmek için bile 50 TL sınav ücreti vermek gerekiyormuş
                  Sonuçta özel bir yer; %100 burs vermelerini beklemek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Özel dersler, atolyeler ve yarı zamanlı kurslar eğitim sürecine dahil değil. Provalar, stüdyo kayıtları ve seminerler ile birlikte haftada 20 saati bulan ders yoğunluğu ile yıllık toplam 600 saat eğitim sürecinde zorlanmamak için kişi kendi isteğine göre daha önce özel derslere ve s. katılabilir.

canKUTTT isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Bu kurs sonunda neler kazanır kişi pek birşey diyemiyorum. Hani Berklee'yi birincilikle bitirenlerin de neler yaptığını gördükten sonra birşeyler demem karıncanın ayak tırnakları kadar olabilir.
                  Berklee'yi birincilikle bitirenler ne yapmış ki? Yoksa birşey yapamamış mı, onu mu demek istiyorsun?

Bu arada benim için 4 yıl sonra google'a "mma" yazıp, araştırma yaptığın için çok teşekkürler Abi. Diğer yorum yapan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum...

Yorum

canKUTTT'a katılıyorum. bence iyi bir hocadan ders almak daha mantıklı. ya da çalışıp konservatuara hazırlanmak daha iyi bir yöntem. o kadar pahalı olmasına karşıyım. özel okula gidiyorsun sanki. kaldı ki özel okullara da karşı biriyimdir. sertifika almaksa niyet, bence büyük bir saçmalık.iyi bir müzisyenin sertifikaya ihtiyacı yoktur. önemli olan kendini geliştirebilmen. bunu da sana yol gösterebilecek iyi bir hocadan özel ders alarak yapabilirsin. öteki türlü çok gereksiz bir masraf olur senin için.

Yorum

Crimmins kardeşim seni bu foruma ilk üye olduğun zamanlardan beri tanırım o yüzden elimden gelen neyse yapmak için gayret gösteririm ,)

Konuya direk girersek 10.746 TL mi olmuş dedin ,)) Şu an rütbemi hiç sayarak burada ''zaaa xd '' komplikasyonunda gülüşüler yardırmak isterdim ama harfler yetmez katılmalarıma. Ya ciddi diyorum burası az bir kitle ama yeri geldiğinde öyle laflar çakıcam bu gibilere içimden ne geliyorsa dökecem millete. Yahu arkadaşım elinde gitarı olan bir adam 600 tane saatlik ders boyunca sana ne kadar maliyet çıkarabilir de sen o adama 11.000 TL yi kilitliyorsun ? Yahu gidin inceleyin bu paralarla Vakıf Üniversitelerinde tıp öğrencisi yetiştirilir. Yahu gitarı olan adamın ne gibi maliyeti olabilir ki ? Sizin aklınız mantığınız kesiyor mu ? Ha bana deyin ki Cankut sen haksızsın ama ispatlayın fikirlerinizi. Hadi eyvallah tamam al 11 bin tl senin olsun da baba o nedir ya ''Özel dersler, atolyeler ve yarı zamanlı kurslar eğitim sürecine dahil değil. '' falan aforizma olsa yaz arka camına. Bu ne saçma ne mantıksız bir sinir hücresi yıkım sebebidir ? Biz 11 bin tl yi nereye veriyoruz dayı o zaman ? Ha ? ''Provalar, stüdyo kayıtları ve seminerler ile birlikte haftada 20 saati bulan ders yoğunluğu ile yıllık toplam 600 saat eğitim süreci..'' eğer buna 11 bin tl veriyorsak vallahi diyecek söz bulamıyorum.

Sonra bu ülkede ROck müzik yok dinlenmiyor yok efendim gençlere imkan verilmiyor vay efendim gençlerin önünü tıkıyorlar falan... Masal bunlar masal... Engelin kendisi bu uçuk paralara bu hizmeti verip kar etme amacı güden ticari kafalardır. Bunlar gelirler dünyaya, görürler pazardaki boşluğu, yaslarlar yarım dolu şişeyi satarlar üç şişe parasına, cepleri doldurup paranın verdiği şeytani hazza kapılıp deniz manzaralı katlarında boğazlarında ipek fularları, ellerinde JB leri duvarlarındaki Picasso tablolarına bakar çekerler pipolarını... Zincirlikuyu'da da toprağa verilip bir daha adları hatırlanmaz, imza atıp gidemezler yani.

Masraf olayına geri dönersek yeni kilitlenen rakam 11.000 tl. 7 ay boyu her ay sabit 2000 tl gider desek toplamda sana kilitlenen 28000 TL yapıyor ki bu paraya çok kral bir Harley Davidson da alırsın Honda 1000 RR da alırsın olmadı ailenle gezmek için bir golf hatta passat bile alırsın. Olmadı ev kredisi için peşinat yaparsın sevdiceğinle bir çatı altında olursun. Konuya odaklanırsan da bu paranın 2000 TL si ile en kral hocadan ders alırsın ( hem de birebir ve saatlerce ) dediğim gibi yardırırsın konservatuara... Ha diyorlar ki vay efendim bizdeki imkanlar devlet ünilerindeki konservatuvarlarda olmayan imkanlar... Dayı ben de girerim o zaman vakıf ünilerinin konservatuvarlarına... Tam bursu yasladım mı bana kullandırmamak için içinin eridiği aletlerin alayını mantık dahilindeki hakkımla kullanırım seni de katlarım ! İstanbul'da yaşam pahalıdır bu da tek engelim demişsin crimmins kardeşim ama sana diyeyim 1000 TL gelir ile can dostu diyebildiğin bir yakının ile Beşiktaş'ta 500 Tl kira sen verirsin 500 TL kira ev arkadaşın verir, kalan 500 TL ile lisans üstü eğitimini tamamlayıp bir yandan da kariyer yaparsın. Askerlikten dönüp o iş yerine tekrar gittiğinde 1500 TL yi koyarsın cebine ama bindiğin trenin gideceği yol aydınlıktır, nettir. Bu durumda İstanbul'da yaşam pahalı olmamış oluyor. 7 aya 11.000 TL vermek asıl pahalılık, hem de içeriğine bakınca daha da pahalı, mantık yok.

Yani nedir ne oluyor bu ne saçmalıktır lütfen görün. Fazla paranız varsa elbet gidin banane ne yapayım tabiki ama hangi Blackberry modeli daha iyidir iphone 4s mi 5 s mi diyen babalar gitsin böyle kurslara, sonra aldıkları sertifikayı assınlar duvarlarına hergün bakıp binlerce albüm yapsınlar...

Bana bu satırları okurken kıl olan olabilir ne ukala bu diyerek ama eğer bu yazanlarla ukala oluyorsam günde 1000 TL cep harçlığımı garsona bahşiş diye versem size gelip artistlik taslasam ukalalığın hangi türevini almış olacaktık o zaman ?

Özel kurum kavramına gelirsek şunu hiçbir zaman unutmayın bir kurumun adını onu '' burslu'' kazananlar veya ''dereceyle'' bitirenler tüm aleme duyurur. Para, para için hayatının insani günlerini kapitalizme kiralayan herkeste olur. Ama burslu kazanacak dereceyle bitirecek kafa tüm ömrünü kapitalizme satsan bile edinilemeyecek bir değerdir.

Berklee 'yi birincilikle bitirenlerin müzikte icraat yapamayıp bari işi para kazanmaya çevirelim dediklerini gördüğüm için yazdım o satırları. O kendini biliyor.

+ abi hayatımın müzik olmasını istiyorum...
                      - tamam banka hesap nomuz 5*** 6*** 8** 09...
                      + abi ne yapacağım bunu...
                      - 4 bincik atacaksın...sonra görüşeceğiz seninle..
                      + ? ... e abi ama ben öğrenciyim kazancım yok...
                      - sınav için giriş ücreti yatır sana %50 burs imkanı tanıyalım...
                      + abi ama 2000 lik de yok bende..ben öğrenciyim öğrenci...
                      - seni müzik azminden dolayı kutlar başarılar dileriz...
                      + ?...

Dİploma duvarda yer kaplamasın cebime yarasın diyen kafalara selam olsun.

Yorum

Herşey parayla, o kadar parayla düzgün bir ekipmanla internetten istediğin her bilgiye ulaşırsın. Doğru ortamlarda bulunursan tecrüben de hazır olur. Bir diploma sana sadece hava getirir.

Yorum

Ekipmanlar iyi bir hocanin/egitimin yerini tutmaz. Dikkat MMA hocalari hakkinda birsey bilmiyorum. 600 saat icin 11000 aliniyorsa saati 20 lira eder. Bu da cok makul bir rakam. Ben saati 20 liraya ders veriyordum mesela...

Bu tarz egitim kurumlarinda bitirdigine dair belge verirler, sertifikanin tek olayi odur. "Dogru duzgun calisti okudu, kriterleri sagladi, bitirdi." ima eder. Bu tarz okullara giren kisilerin okulda ogrendiklerinden cok tanistiklari ve cevre edindikleri kisiler onemlidir. Muzik sanat ve film uclusunde, yapabildiklerinizden ziyade kimi tanidiginiz birincil onemlilige sahiptir.

Ondan ben bu tarz okullarin faydali oldugunu, ders vermek isteyen birisinin "MMA'yi bitirdim, yani ders aldigim icin vermekten cakiyorum" demesine yardimci olacaktir. Hayatimda hic gitar dersi gormemis biri olarak birine ders verdigim zaman, komple kendi sistemimi gelistirmek zorunda kaliyor, bazen bos yere kurek cekiyorum. Uzmanlar tarafindan ders almis kisilerin (uzman derken iyi bir hoca) bilgilerini aktarmada rahatlik yasayacaklarina inaniyorum.

Bu arada, iyi bir egitim > Golf/Passat/Honda

Not: MMA nasil bir yer bilmiyorum, bir kere icine girdim o kadar.

Yorum

Öncelikle biraz geç de olsa yeni yılınızı kutlar, hepinize sağlık, mutluluk, güzel günler dilerim...

Şimdi arkadaşlar, ben profosyonel ortamlarda, uygulamalı olarak yapmak istedğim işin eğitimini almak istiyorum yaptığım işin hakkını verebilmek için, öncelikle amacım bu. Yoksa öyle düşündüğünüz gibi, parası cebini delip de harcamak için bir yer arayan bazıları gibi bir durum söz konusu değil. MMA için böyle düşünüyorsanız fiyat olarak Galatasay İTM için ne düşünüyorsunuz merak ettim şimdi;

Music Production - 18.530 TL KDV dahil (Peşin %10 indirim)

Resmi linkler:

Ama MMA ile aralarındaki fark:

Level 5 BTEC Higher National Diploma in Music Production (Edexcel)
                            Toplam 1200 saat 2 yıl haftada 21 saat
                            Son güncelleyen CriMMinS; 08-01-2012, 22:01.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X